Κοινωνία που δεν αγαπά τα παιδιά

Αρχές Ιουνίου, ένα μυστήριο που για 13 χρόνια τώρα απασχολεί τη βρετανική και παγκόσμια επικαιρότητα, φαίνεται πως βρήκε την εξήγησή του. Πρόκειται για την περίπτωση της τετράχρονης Μαντλίν που είχε εξαφανιστεί στις 3 Μαΐου του 2007, από το δωμάτιο ξενοδοχείου σε θέρετρο της Πορτογαλίας, όπου διέμενε η οικογένειά της, καθώς οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε γειτονικό εστιατόριο. Ύποπτος για την απαγωγή, κακοποίηση και θάνατο του κοριτσιού φέρεται να είναι ένας 43χρονος άνδρας ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και για άλλα σεξουαλικά εγκλήματα περιλαμβανομένης της παιδικής κακοποίησης και του βιασμού παιδιών και βρίσκεται στη φυλακή στη βόρεια Γερμανία.

Σε άλλη περίπτωση, η αστυνομία της γερμανικής πόλης του Μίνστερ, ανακοίνωσε την εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας στα δυτικά της χώρας. Έντεκα άνθρωποι συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιοχές της Γερμανίας ως ύποπτοι για σεξουαλική κακοποίηση πολλών παιδιών, τη βιντεοσκόπηση των πράξεών τους, και τη διακίνηση και πώλησή τους στο διαδίκτυο, με τις αρχές να εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι. Οι ερευνητές ταυτοποίησαν ως θύματα τουλάχιστον τρία αγόρια, ηλικίας 5, 10 και 12 ετών. Συνολικά οι συλληφθέντες είναι 9 άνδρες και δύο γυναίκες, που θεωρούνται ύποπτοι είτε για κακοποίηση παιδιών ή για συμμετοχή στη διανομή βιντεοσκοπημένου υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και πληροφοριών μέσω κρυπτογραφημένων μηνυμάτων. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και δύο γονείς και ένας θείος των παιδιών. Ο βασικός ύποπτος είναι ένας 27χρονος άνδρας, ο οποίος εργαζόταν σε μια εταιρεία και ήταν λάτρης της πληροφορικής, σύμφωνα με τους ερευνητές. Στο υπόγειο του σπιτιού του βρέθηκε υπολογιστής του οποίου στους σκληρούς δίσκους υπήρχαν δεδομένα περίπου 500 τεραμπάιτ, που περιλάμβαναν βίντεο και φωτογραφίες.

Τούτον τον Ιούνιο επίσης, η βελγική τηλεόραση θύμισε τα 25 χρόνια που πέρασαν από την ανακάλυψη των δύο εξαφανισμένων κοριτσιών που βρέθηκαν νεκρά σε κρυψώνα που ο παιδεραστής Μαρκ Ντυτρού «φύλαγε» υπό άθλιες συνθήκες για να τα εκδίδει σε ανεξιχνίαστο αριθμό «πελατών» από υψηλά στρώματα της βέλγικης κοινωνίας.  

Περισσότερες από 20.000 περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών ή παιδικής πορνογραφίας αναφέρονται κάθε χρόνο μόνο στη Γερμανία, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές. Οι κραυγές των παιδικών αυτών θυμάτων, ο πόνος της κακοποίησης τους, μπορεί να μας διαφεύγουν, αλλά δεν παύουν να φτάνουν ως τον ουρανό.

Τα παιδιά, δυστυχώς, ποτέ δεν είχαν ισχυρούς υπερασπιστές στην κοινωνία. Αποτελούν όμως προτεραιότητα στην ατζέντα του Χριστού, ο οποίος δεν επέτρεπε στους γύρω του να εμποδίζουν στα παιδιά να προσέρχονται σ’ Αυτόν. Τα ευλογούσε και προσευχόταν γι’ αυτά. Η τιμωρία για εκείνους που τα «σκανδαλίζουν» είναι ανάλογη: βλέπε Ματθ. 18: 6! Δυστυχώς, είναι αρκετές οι εκκλησίες που αρκούνται στο να υπηρετούν μόνο τους μεγάλους. Το πρόγραμμα για τα παιδιά το θεωρούν απλά ένα απαραίτητο «συνακόλουθο». Όμως, οι εκκλησίες που καλοδέχονται παιδιά και νέους στους κόλπους τους είναι γεμάτες ζωντάνια επειδή ευλογούνται από τον ίδιο τον Χριστό. «Αφήστε τα παιδιά να έρχονται σε μένα και μη τα παρεμποδίζετε» (Ματθ. 19: 14).


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Η Ινδία που ξέραμε χάνεται γρήγορα», σχολιάζει χριστιανός επίσκοπος το viral βίντεο που έχει προκαλέσει οργή

Κωνσταντίνος Μεταλληνός

Παράδοξα της πίστης