«Η Ινδία που ξέραμε χάνεται γρήγορα», σχολιάζει χριστιανός επίσκοπος το viral βίντεο που έχει προκαλέσει οργή


Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας υποσχέθηκε δράση μετά από ένα βίντεο που κατάντησε viral με δύο χριστιανές γυναίκες να παρελαύνουν δημόσια γυμνές προτού υποστούν ομαδικό βιασμό από άνδρες μια φυλής Ινδουιστών. Οι δυο γυναίκες κατέληξαν.

Η συνεχιζόμενη θρησκευτική δίωξη στη Μανιπούρ της Ινδίας, με στόχο πρωτίστως τους χριστιανούς, έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες, αλλά κυβερνητικοί αξιωματούχοι δείχνουν επιφυλακτικοί να σχολιάσουν. Ωστόσο, το βίντεο που πιστεύεται ότι γυρίστηκε εδώ και αρκετούς μήνες έχει προκαλέσει παγκόσμια οργή με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι να αναγκάζεται να σχολιάσει: «Η καρδιά μου είναι γεμάτη πόνο, είναι γεμάτη θυμό», στο τέλος των συνηθισμένων σχολίων του που κάνει πριν από την έναρξη κάθε συνόδου του Κοινοβουλίου. «Το περιστατικό από τη Μανιπούρ που ήρθε στο προσκήνιο, είναι ντροπή για κάθε κοινωνία πολιτών».

«Ο νόμος θα τηρηθεί και θα αποδοθούν ευθύνες. Αυτό που συνέβη στις κόρες της Μανιπούρ δεν μπορεί ποτέ να συγχωρηθεί», είπε και προέτρεψε τους αρχηγούς όλων των πολιτειών να ενισχύσουν την επιβολή του νόμου. Το Φόρουμ των Ηγετών Ιθαγενών Φυλών ανέφερε ότι το περιστατικό ομαδικού βιασμού έλαβε χώρα αφού κάηκε ένα χωριό και δύο άνδρες - ένας μεσήλικας και ένας έφηβος - ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου από τον όχλο.

Στο μεταξύ οι Ινδικές αρχές διέταξαν την απαγόρευση της περαιτέρω διακίνησης του βίντεο.

Σε δήλωσή του στο Βρετανικό περιοδικό «Premier», ο επίσκοπος Joseph D'Souza της Εκκλησίας του Καλού Ποιμένα στην Ινδία είπε: «Πρόκειται για ένα βίντεο με δύο χριστιανές της φυλής Κούκι που βίαια απαγάγησαν από αστυνομικό τμήμα, οδηγήθηκαν δημόσια γυμνές και κατόπιν χειραγωγήθηκαν, βιάστηκαν ομαδικά και δολοφονήθηκαν. Η Ινδία που ξέραμε χάνεται γρήγορα. Κύριε ελέησέ μας».

Την περασμένη εβδομάδα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος BJP, ο κ. R. Vanramchhuanga, παραιτήθηκε λόγω της αποτυχίας του κόμματός του να καταγγείλει τη βία κατά των χριστιανών. Στην επιστολή παραίτησής του, με ημερομηνία 13 Ιουλίου, επέκρινε την έλλειψη οργής από τους ηγέτες του BJP τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο για την καταστροφή 357 εκκλησιών και κτηρίων που ανήκαν σε χριστιανικές οργανώσεις στη Μανιπούρ από πολιτικούς εξτρεμιστές. Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει πολιτική στήριξη της βίας κατά των θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων στη χώρα.

Πηγή:
Sophie Drew, «Premier» Christian News, Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παράδοξα της πίστης

Κωνσταντίνος Μεταλληνός