Άθεοι που χρειάζονται την εκκλησία ...

Μεταφέρω ανοιχτή επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο:

Μακαριώτατε κ. Ιερώνυμε,

Σας χαιρετώ με πολλή αγάπη Χριστού και σεβασμό στο Όνομα του Τριαδικού Θεού. Σας εύχομαι υγεία και ευόδωση της ποιμαντικής διακονίας σας, για την πνευματική πρόοδο του λαού μας.

Παρακολουθώ τις ποικίλες δραστηριότητές σας και χαίρομαι καθώς διαπιστώνω ότι πολιτεύεστε με σοφία και σεμνότητα.

                Σήμερα, διάβασα στο διαδίκτυο ότι σε ομιλία σας στη Ναύπακτο αναφερθήκατε σε πρόσφατη συνάντησή σας με τονΜανώλη Γλέζο, ο οποίος σας εξέφρασε την επιθυμία να κηδευτεί και ταφεί χριστιανικά. Φέρεται ότι σας είπε: «Όταν πεθάνω θα αναλάβετε εσείς υπεύθυνα, και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμιχθούν σε αυτό το θέμα».

                Κάτω από το παραπάνω κείμενο υπήρχε και ένα βίντεο, στο οποίο ο π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης σε ομιλία του στοΑνοιχτό Πανεπιστήμιο της Σχολής Γονέων Κατερίνης, σε ερώτηση ακροατή, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Χαρίλαου Φλωράκη στο Άγιον Όρος, από το οποίο έμεινε ενθουσιασμένος και τα όσα συζήτησαν μεταξύ τους οι δυο άνδρες. Μάλιστα, σε συνάντηση που είχαν αργότερα στην Αθήνα, πριν πεθάνει ο Φλωράκης, ζήτησε και αυτός η κηδεία του να γίνει Ορθόδοξα, κάτι που δεν έγινε τελικά.

Το ερώτημα που εγείρεται στο μυαλό μου είναι, αν η κηδεία του Γλέζου ή οιουδήποτε άλλου άθεου (και άθεοι υπάρχουν σε όλα τα κόμματα) γίνει στην εκκλησία αυτό και μόνο αυτομάτως και θαυματουργικά τον εξαγιάζει και τον κάνει κατάλληλο για τον Παράδεισο; Κατά την ταπεινή μου γνώμη, οι δυο περιπτώσεις των ανθρώπων αυτών ήταν μοναδικές ευκαιρίες να τους εξηγήσετε τι σημαίνει ζωή μετά θάνατο και πώς ο άνθρωπος μπορεί να συμφιλιωθεί με τον Θεό. Να αναφέρετε στους δυο αυτούς ηλικιωμένους άνδρες αυτά που είπε ο Ιησούς Χριστός στον γέροντα Νικόδημο, ότι δηλ. ο άνθρωπος «εάν μη γεννηθή άνωθεν, ου δύναται ιδείν την βασιλείαν του Θεού». Και αν ο καλός, ηθικός και συνάμα θρησκευτικός άρχοντας των Ιουδαίων χρειάζονταν την άνωθεν γέννηση, την αναγέννηση, για να δει τη Βασιλεία του Θεού, τότε και κάθε άλλος άνθρωπος, όσο κακός ή και καλός και αν είναι, την έχει ανάγκη, αν θέλει να έχει ζωή αιώνια, που την προσφέρει μόνον ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός, διότι «πας ο πιστεύων εις αυτόν μη απόληται, αλλ’ έχη ζωήν αιώνιον» (Ιωάν. 3/16).

Και το σημαντικό αυτό μήνυμα πρέπει να είναι το θέμα στα κηρύγματα όλων των κληρικών. Αυτό το μήνυμα έχει κυρίως ανάγκη ο λαός μας, που είναι χαμένος σε βαθύ σκοτάδι βιβλοκεντρικής και χριστοκεντρικής άγνοιας.

Σας χαιρετώ

Με τιμή

Γεώργιος Κανταρτζής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Η Ινδία που ξέραμε χάνεται γρήγορα», σχολιάζει χριστιανός επίσκοπος το viral βίντεο που έχει προκαλέσει οργή

Κωνσταντίνος Μεταλληνός

Παράδοξα της πίστης