Αίγυπτος: Όταν η Εκκλησία προσεύχεται για τους διώκτες της

Η ανταπόκριση των Χριστιανών της Αιγύπτου στις πρόσφατες δολοφονίες χριστιανών από τζιχαντιστές αναστατώνει τη χώρα. Δείτε, πώς  αντέδρασαν όταν αδελφοί και  αδελφές εν Χριστώ δολοφονήθηκαν άγρια: Η εκκλησία της Αιγύπτου απάντησε με προσευχές.

Στις 15 Φεβρουαρίου η τρομοκρατική οργάνωση, Ισλαμικό Κράτος, αποκεφάλισε 21 Κόπτες χριστιανούς στη Λιβύη. Μέχρι την τελευταία τους πνοή, οι 21 μάρτυρες αρνήθηκαν να αποκηρύξουν την πίστη τους, η οποία τους ήταν πιο πολύτιμη κι από την ίδια τους τη ζωή. Η είδηση αυτή ξεσήκωσε χριστιανούς και μη στη χώρα. Οι Ποιμένες των Εκκλησιών ζήτησαν από τους πιστούς να προσευχηθούν για τους τρομοκράτες ώστε να ανοίξουν τα μάτια τους και να στραφούν στον Θεό. Έτσι, σε όλη την Αίγυπτο, ένα τεράστιο και πρωτόγνωρο  κύμα προσευχής ξεκίνησε, μη ζητώντας εκδίκηση, αλλά τη χάρη του Θεού για τους δολοφόνους ώστε ν' αλλάξουν οι καρδιές τους.

Τηλεοπτικά κανάλια ζητούσαν συνέντευξη από τους συγγενείς των θυμάτων. Αυτό που ελάμβαναν ήταν εκφράσεις αγάπης και συγχώρεσης, ένα εξαιρετικά ισχυρό μήνυμα για ολόκληρη τη χώρα! Η μαρτυρία της Αγάπης του Θεού δεν μπορεί καλύτερα να γίνει εμφανής  από συγγενείς και τα ίδια τα θύματα, αναγνώρισαν σχολιαστές. Στο Κάιρο, ένας πάστορας φώναξε κατά τη διάρκεια της προσευχής να παραμείνουν όλοι όρθιοι και να κάνουν δέηση στον Θεό για τη χώρα τους. Παρατηρητές δήλωσαν πως την περασμένη εβδομάδα δύο πρώην τρομοκράτες που εμπλέκονταν στο θάνατο χριστιανών δήλωσαν πως ο Θεός άλλαξε την καρδιά τους, και τώρα κηρύττουν το Ευαγγέλιο!

Πηγή: Fil Rouge, 4/3/2015, Portes Ouvertes, France

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Η Ινδία που ξέραμε χάνεται γρήγορα», σχολιάζει χριστιανός επίσκοπος το viral βίντεο που έχει προκαλέσει οργή

Κωνσταντίνος Μεταλληνός

Παράδοξα της πίστης