Βαπτιστής πάστορας ο μεταβατικός Πρόεδρος της Ουκρανίας

Μεταφέρουμε κάποια αξιόλογα σημεία από το ιστολόγιο «Ενημέρωσης Πενταπόσταγμα»:

Τ
he Christian Post (25/02/14), Ηuffington Post, Washington Post και άλλα μεγάλα διεθνή μέσα προβαίνουν σε μια συνταρακτική αποκάλυψη. Με πηχυαίυς τίτλους σε άρθρα τους τονίζουν: Ο διορισμένος μεταβατικός Πρόεδρος της Ουκρανίας Oleksandr Turchynov είναι βαπτιστής Πάστορας.

Ηγείται της εκκλησίας
Slovo Zhizni που σημαίνει Λόγος της Ζωής και η οποία ανήκει σε ένα διεθνές δίκτυο εκκλησιών βαπτιστών που φέρουν την ίδια ονομασία και βρίσκονται σε όλες τις ηπείρους. Ο ίδιος ο μεταβατικός πρόεδρος παρουσιάζει ως κάτι θετικό την θρησκευτική του ταυτότητα καθώς τον βγάζει «από τα στερεότυπα που διχάζουν την Ουκρανία δηλαδή των δυτικών Καθολικών καιì των ανατολικών Ορθοδόξων».

Η Ουκρανία των 45 000 000 πολιτών αριθμεί μόνο 135 000 βαπτιστές. Η Ουκρανία είναι η μόνη χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ όπου οι ευαγγελικές εκκλησίες είναι τόσο ισχυρές. Η Ένωση των Ευαγγελικών Βαπτιστών της Ουκρανίας έχει κατά το παρελθόν στηρίξει όλες τις πολιτικές θέσεις του προβεβλημένου πάστορα. «Χαρά και λύπη ξεχειλίζει τις καρδιές μας. Γιορτάζουμε τη γέννηση μιας νέας Ουκρανίας αλλά και θρηνούμε για τους νέους ανθρώπους ,τους φοιτητές και τους άντρες που θυσιάστηκαν για να φθάσουμε ως εδώ», δήλωσε η European Baptist Federation (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βαπτιστών) σε ένα δελτίο τύπου της την προηγούμενη Κυριακή. «Το Κοινοβούλιο ανέλαβε την ευθύνη να βάλει τέλος στην κρίση που μαστίζει τη χώρα και υιοθέτησε μια σειρά από ουσιαστικούς νόμους. Ο εν Χριστώ αδερφός μας και πάστορας σε μια από τις εκκλησίες των βαπτιστών στο Κίεβο, δρ. Oleksandr Turchynov, βουλευτής της πρώτης γραμμής της αντιπολίτευσης εκλέχθηκε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου».

H
Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Βαπτιστών τονίζει ότι οι χριστιανοί διαδραμάτισαν ένα πολύ σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. «Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και των συγκρούσεων η χριστιανική κοινότητα της Ουκρανίας ήταν το φως και το άλας για τα δύο μέρη. Οι γιατροί, νοσοκόμες, μάγειρες ,φοιτητές και άλλες χριστιανικές ομάδες βοήθησαν όπου υπήρχε ανάγκη.» «Οι εκκλησίες προσεύχονταν μαζί για την ειρήνη και για την παρέμβαση του Θεού».

«Τα άτομα άρχισαν να κραυγάζουν στο Θεό ενώ τα ΜΜΕ και η τηλεόραση μιλούσαν για το ρόλο της Εκκλησίας και ανέφεραν αποσπάσματα από την Αγία Γραφή!» σημειώνει η Οργάνωση. 
«Nα ενώσουμε τις προσευχές μας για τον μελλοντικό ηγέτη της χώρας. Παρακαλούμε προσευχηθείτε γι αυτήν την μεταβατική κυβέρνηση που ασκεί κοινοβουλευτικά και προεδρικά καθήκοντα ώστε να οδηγείται από την ευχή και το φόβο του Θεού.»

Παράλληλα ο νέος Πρόεδρος είναι ένας αναγνωρισμένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλλερ εκ των οποίων ένα του έργο μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη και ήταν υποψήφιο για Όσκαρ στις ξενόγλωσσες ταινίες. Ο
Turchynov κατά τ’ άλλα σπούδασε μεταλλουργία σύμφωνα με το BBC και ήταν διευθυντής σε ένα από τα πρώτα ανεξάρτητα πρακτορεία τύπου στην Ουκρανία. 
Η Eυρωπαϊκή Ομοσπονδία των Βαπτιστών βλέπει στην εκλογή του Turchynov μια νίκη όχι μόνο των βαπτιστών αλλά του χριστιανισμού. Ενώ οι εφημερίδες δεν παραλείπουν να θυμίσουν ότι ο Γιανουκόβιτς είναι ορθόδοξος της Μόσχας. Yπάρχει και άλλος βουλευτής βαπτιστής, ο Pavel Unguryan, διευθυντής του Τομέα Ιεραποστολής της Εκκλησίας των Βαπτιστών της Ουκρανίας και στενός συνεργάτης του μεταβατικού Προέδρου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Η Ινδία που ξέραμε χάνεται γρήγορα», σχολιάζει χριστιανός επίσκοπος το viral βίντεο που έχει προκαλέσει οργή

Κωνσταντίνος Μεταλληνός

Παράδοξα της πίστης