Ιρανός ποιμένας αρνείται να απαρνηθεί την πίστη του παρά την επικείμενη εκτέλεσή του


Στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 ο Jeremy Weber δημοσίευσε την εξής είδηση σε μπλόγκ του περιοδικού Christianity TodayΜεταφέρω την είδηση αυτή σε μετάφραση στα ελληνικά του Βασίλη Μ. Μελετιάδη:

Ο Ιρανός ποιμένας Γιουσέφ Νανταρκχάνι (Youcef Nadarkhani) αντιμετωπίζει άμεση εκτέλεση επειδή αρνήθηκε, για τέταρτη φορά μέσα στην εβδομάδα, νʼ απαρνηθεί τη χριστιανική του πίστη. Ο Νανταρκχάνι είναι το πρώτο άτομο, το οποίο έχει κηρυχθεί ένοχο για αποστασία στο Ιράν, από το 1990. Ομάδες που υποστηρίζουν την ανεξιθρησκία εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να ακυρωθεί η ποινή του.


Ο Νανταρκχάνι, ο οποίος συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2009 λόγω του αγώνα του για περισσότερη ελευθερία αναφορικά με την θρησκευτική εκπαίδευση των παιδιών, βρέθηκε ένοχος από δικαστήριο του Ραστ (Rasht), τον Σεπτέμβριο του 2010, για αποστασία κι ευαγγελισμό μουσουλμάνων. Το περιοδικό “Christianity Today” ανάφερε ότι η έφεση που έγινε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράν είχε ως αποτέλεσμα την μερική ανάκληση της ποινής. Το Δικαστήριο στήριξε την θανατική ποινή, επέτρεψε όμως την ακύρωσή της στην περίπτωση που ο Νανταρκχάνι απαρνηθεί την πίστη του. Επίσης, το Ανώτατο Δικαστήριο ζήτησε από το δικαστήριο του Rasht να επανεξετάσει την θρησκευτική συμπεριφορά του Νανταρκχάνι προτού ασπαστεί τον χριστιανισμό.
 
Μετά από έρευνα, το δικαστήριο του
Rasht θεώρησε πως ο Νανταρκχάνι δεν ήταν πιστός μουσουλμάνος, πριν γίνει χριστιανός. Εντούτοις υπεράσπισε την ποινή αποστασίας που του επιβλήθηκε, λόγω της μουσουλμανικής καταγωγής του Νανταρκχάνι.



Δείτε και το άρθρο στην εφημερίδα Έθνος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Η Ινδία που ξέραμε χάνεται γρήγορα», σχολιάζει χριστιανός επίσκοπος το viral βίντεο που έχει προκαλέσει οργή

Κωνσταντίνος Μεταλληνός

Παράδοξα της πίστης