«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»

«Δεν ευθυνόμαστε εμείς για τα χρέη της χώρας ... γι΄αυτό και δεν πληρώνουμε διόδια». Έτσι άκουγα στο ραδιόφωνο έναν εκπρόσωπο να εξηγεί την φιλοσοφία του ομόνυμου κινήματος που στο μεταξύ μετράει πάνω από 50 χιλιάδες εγγεγραμένα μέλη.

Έχουν γραφτεί και συζητηθεί πολλά για την νεοελληνική αυτή μόδα των θυμάτων της κρίσης που για να πάνε με το αυτοκίνητό τους από το σπίτι τους στην πόλη στο εξοχικό τους στη θάλασσα σηκώνουν τις μπάρες στους σταθμούς διοδίων για να αποφύγουν τα 3 (ή και παραπάνω) Ευρώ. Γιατί αλλοιώς δεν μπορούν τάχα να τα βγάλουν πέρα. 

Βλέποντας τέτοια κινήματα «ανυπακοής πολιτών», όπως κάποιοι συνηθίζουν να τα ονομάζουν, διερωτάσαι εσύ που εξίσου μαστίζεσαι από τις επιπτώσεις της κρίσης αλλά που εξακολουθείς να ακυρώνεις το εισιτήριο σου μπαίνοντας στο λεωφορείο ή να πληρώνεις τα διόδια, μήπως οι άλλοι όντως έχουν δικαιο, οπότε εσύ είσαι το κορόϊδο; 


Ο Χριστός μας διαβεβαιώνει ότι είναι πλατύς ο δρόμος που οδηγεί στην απώλεια και επώδινος εκείνος που οδηγεί στη ζωή. Όταν του ζητήθηκε να πληρώσει φόρο έδωσε αμέσως εντολή στους μαθητές του να το κάνουν. Άρχοντας ο ίδιος, με βασιλεία όχι από αυτό τον κόσμο, δίδαξε τους συμπατριώτες του να πληρώνουν φόρο ακόμα και στους κατακτητές Ρωμαίους που τους καταπίεζαν.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Ιησούς πράγματι ήταν συνεπής, ζούσε αυτά που δίδασκε: Να αγαπάμε τον Θεό και τους συνανθρώπους μας, όχι τον Μαμμωνά! Να ελπίζουμε στη βασιλεία του Θεού και όχι στην παγκόσμια οικονομία. Πλήρωσε εκείνος με τη ζωή του, για να μας ελευθερώσει από τον εγωκεντρισμό μας και την συνεχή περιστροφή της ζωής μας  στα επίγεια υπάρχοντα. Επειδή εκείνος πλήρωσε, μας δίνει την ελευθερία να κάνουμε κι εμείς το ίδιο ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Η Ινδία που ξέραμε χάνεται γρήγορα», σχολιάζει χριστιανός επίσκοπος το viral βίντεο που έχει προκαλέσει οργή

Κωνσταντίνος Μεταλληνός

Παράδοξα της πίστης