Κάρτα του Πολίτη – φακέλωμα τύπου 666;

Εκατοντάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα το μεσημέρι της Κυριακής, έτσι έγραφε το ΒΗΜΑ στις 6 Φεβρουαρίου, και με πλακάτ, πανό και συνθήματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην Κάρτα του Πολίτη. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Ορθόδοξοι Έλληνες αντισταθείτε» και «Όχι στο φακέλωμα». Τη συγκέντρωση οργάνωσαν εκκλησιαστικές οργανώσεις, κληρικοί, μοναχοί και πολίτες και ήταν η δεύτερη μετά από ανάλογη διαμαρτυρία τον περασμένο  Δεκέμβρη έξω από τη Βουλή. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η Συντονιστική Επιτροπή κατά της Κάρτας του Πολίτη προτίθεται να οργανώσει μια ακόμη «λαοσύναξη» στις 27 Μαρτίου 2011. 

Γιατί άραγε τόσος θόρυβος γύρω από τη Κάρτα του Πολίτη; Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε ανακοίνωσή του στις 21 Ιανουαρίου πληροφορεί :  «Η κάρτα πολίτη αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την άμεση, αποτελεσματική και μη γραφειοκρατική εξυπηρέτηση των πολιτών. Αποτελεί το βασικό όχημα για την ταχύτατη μετάβαση στη νέα μετά-ΚΕΠ εποχή, για τη μετάβαση στην ψηφιακή Δημόσια Διοίκηση. Το κλειδί εισαγωγής  στον κόσμο των ψηφιακών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.» 

Βιώνοντας την αναποτελεσματικότητα  ενός  κράτους λερναία ύδρα και μιας διευθαρμένης και δυσκολοκίνητης  κρατικής μηχανής η οποία οδήγησε τη χώρα στο αδιέξοδο του Μνημονίου, ο έλληνας πολίτης έχει δικαίωμα να απαιτεί μια πιό αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Όμως είναι η Κάρτα του Πολίτη η λύση; Μήπως έχουν δίκαιο οι διαδηλωτές της 6 Φεβρουαρίου ότι πρέπει να φοβόμαστε το φακέλωμα; Ανοίγουμε όντως τις πύλες στον αντίχριστο με το να αποδεχόμαστε την Κάρτα του Πολίτη;

Αν ερευνήσει κανείς το πώς η Βίβλος αναφέρεται και χαρακτηρίζει τον αντίχριστο και ποιές είναι οι περιστάσεις κατά τις οποίες εκείνος θα εμφανιστεί στον κόσμο, τότε θα ανακαλύψει ότι το κύριο χαρακτηριστικό της παρουσίας του είναι το «ψεύδος» και η «ανομία» (Ματθ. 24, 11-12). Ο Απόστολος Παύλος αποκαλεί τον αντίχριστο ως «άνθρωπο της ανομίας» και «υιό της απώλειας» (Β’ Θεσ. 2, 3). Ενόψη των χαρακτηρισμών αυτών στο Λόγο του Θεού, θεωρώ πέρα για πέρα παραπληροφόρηση το γεγονός, ότι κάποιοι ονομαζόμενοι «χριστιανοί» εκπροσωπόντας κάποιους παρα-εκκλησιαστικούς και μή κύκλους εκφράζουν την αντίθεσή τους σε ένα κάποιο τυχόν «φακέλωμα», αντί κατά το πνεύμα του Ευαγγελίου να καταδικάσουν το ψεύδος, την απάτη, την δωροδοκία και την αδιαφάνεια που επικρατεί επί δεκαετίες στον χώρο της δημόσιας διοίκησης, και όχι μόνο, στη χώρα μας.

Έτσι φαίνεται, πως οι ίδιοι οι ονομαζόμενοι «χριστιανοί» και οι κύκλοι τους, με τη στάση τους και τις διακηρύξεις τους, γίνονται πρόδρομοι του αντιχρίστου, παραπληροφορώντας την κοινωνία και αποσπώντας την προσοχή από τα πραγματικά αίτια, την ανομία και τη διαφθορά, στον τόπο αυτό.

Από την διαφάνεια στις συναλλαγές μεταξύ πολιτών και κράτους και βέβαια όχι μόνο μέσω του διαδικτύου, όπως κατ΄αρχάς προωθεί το νομοσχέδιο για την Κάρτα του Πολίτη, οι έλληνες πολίτες μόνο έχουν να κερδίσουν. Αρκετά χρήματα έχουν χαθεί, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη τιμίων σκοπών για τη βελτίωση της κοινωνικής ζωής στη χώρα αυτή, εξ αιτίας κρυφών συναλλαγών μεταξύ πολιτών και «ανάξιων» δημοσίων υπαλλήλων που το μόνο τους μέλημα  ήταν, πώς να περάσουν οι ίδιοι και οι δικοί τους καλά πλουτίζοντας με τα χρήματα των συμπολιτών τους. 

Καιρός λοιπόν, χριστιανοί και εκκλησίες, να εξεγερθούν σε μια ειλικρινή καμπάνια υπέρ των αρετών που ο Χριστός προώθησε με τη ζωή του και τη διδασκαλία του.

Σχόλια

Ο χρήστης Αλτάνα είπε…
Μου θυμίζει τις άλλες μεγάλες διαδηλώσεις πριν από χρόνια από τους ίδιους κύκλους φαντάζομαι, προκειμένου να εγγραφεί η θρησκεία στο δελτίο ταυτότητας των ελλήνων, ώστε να είναι χριστιανοί ...με την βούλα, οι μόνοι στην Ευρώπη! Δεν είναι καιρός πιά, να υπάρξει ουσιαστικός χωρισμός αρμοδιοτήτων; Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Επίκαιρη και απολύτως βιβλική η τοποθέτηση. Ξεφεύγει από τους διάφορους θρησκόληπτους λαϊκισμούς περί 'αντιχρίστου' και τοποθετεί τον 'δάκτυλον επι των τύπων των ύλων'. Και δεν είναι μόνο για τους Ορθόδοξους που διαδήλωσαν στο Σύνταγμα αλλά και για πολλούς Ευαγγελικούς 'αντιχριστόπληκτους' διότι μην ξεχνάμε οι ορθόδοξοι τα πήραν από Προτεστάντες.
Ο χρήστης Έραστος Φίλος είπε…
Απαραίτητη η διευκρίνησή σου Μελέτη. Συμφωνώ και ευχαριστώ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και πάνω απ' όλα δεν πρέπει να ξεχνιέται πως οι πρωταγωνιστές όλων αυτών των "κινημάτων" ήταν οι ίδιοι που υπηρέτησαν ΠΙΣΤΑ τη δικτατορία των Συνταγματαρχών, λιβανίζοντας την κυρία Δέσποινα και όλο το συναπάντημα.
Ας σκεφτούμε τώρα πώς αυτοί που δεν σήκωσαν κεφάλι απέναντι σε άνθρωπους δικτάτορες θα τολμήσουν τάχα να αντισταθούν σε υπερφυσικούς αντίπαλους - σύμφωνα με το πιστεύω τους...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προς αποφυγή τυχόν παρεξήγησης, την Δέσποινα Γ. Παπαδοπούλου εννοώ, του δικτάτορα καλέ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Η Ινδία που ξέραμε χάνεται γρήγορα», σχολιάζει χριστιανός επίσκοπος το viral βίντεο που έχει προκαλέσει οργή

Κωνσταντίνος Μεταλληνός

Παράδοξα της πίστης