Shahbaz Bhatti: Υπουργός του Πακιστάν και συνειδητός Χριστιανός

Σήμερα το πρωί, ο Σαμπάζ Μπάτι, υπουργός για θέματα μειονοτήτων του Πακιστάν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ενόπλους, οι οποίοι του είχαν στήσει ενέδρα στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ. Το όχημά του γαζώθηκε από σφαίρες, ανακοίνωσε η αστυνομία. Δεν συνοδευόταν από οχήματα ασφάλειας. Ο οδηγός του υπουργού διέφυγε τον κίνδυνο.

Ο Σ. Μπάτι, ο μόνος Χριστιανός του υπουργικού συμβουλίου του Πακιστάν, είχε δεχτεί απειλές κατά της ζωής του, επειδή προωθούσε μεταρρύθμιση σχετικά με τους νόμους περί βλασφημίας. Τον Ιανουάριο, ο Κυβερνήτης του Παντζάμπ, ο κ. Salman Taseer, ο οποίος είχε επίσης αντιταχθεί στο νόμο, είχε πυροβοληθεί και σκοτωθεί από έναν σωματοφύλακά του. 

Ο νόμος περί βλασφημίας προβλέπει την ποινή του θανάτου για όποιον προσβάλλει το Ισλάμ. Έχει χρησιμοποιηθεί για τη δίωξη  μειονοτικών θρησκειών.

O Σ. Μπάτι πρίν από λίγους μήνες είχε προβλέψει τον θάνατό του σε μια συνέντευξή του στο BBC. Στο μήνυμά του είχε εκφραστεί ξεκάθαρα και σχετικά με την προσωπική του πεποίθηση ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Σωτήρας και Κύριός του και ότι δεν θα έκανε πίσω στον αγώνα του να καταργηθεί ο άδικος αυτός νόμος. Ο Σ. Μπάτι πέθανε σε ηλικία 42 χρόνων. Υπήρξε ηγέτης του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν (PPP). Δείτε την συγκλονιστική μαρτυρία του στην ιστοσελίδα του BBC.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
I think this is one of the most important information for me. And i am glad reading your article. But should remark on few general things, The website style is perfect, the articles is really nice

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Η Ινδία που ξέραμε χάνεται γρήγορα», σχολιάζει χριστιανός επίσκοπος το viral βίντεο που έχει προκαλέσει οργή

Κωνσταντίνος Μεταλληνός

Παράδοξα της πίστης